Tuesday, September 21, 2010

Gå på tur!

Dagen började med att Andreas och Rafael, som är våra klasskamrater från sjuksköterskeutbildningen, kom och hämtade oss med bilen. Dom är också här i Stavanger och jobbar. Vi åkte till Adeccos huvudkontor och snacka jobb. Vi skrev kontrakt med mera. Vår konsulent skulle försöka fixa jobb till oss i morgon, torsdag. Hoppas han hittar något :) Alla vi fyra har nämligen varit lediga i två dagar nu. Är man ledig, då får man va turist i stället! Vi tog bilen till hamnen. Där åkte vi en fjordfärga genom Lysefjorden som tog oss till Tao. Vidare från Tao åkte vi två mil till för att komma till Preikstolens fjällstuga. Nu kan vi snacka berg!
7600 meter var det tur och retur att vandra till toppen. Det är ju inte så långt men det tog ca 1,5-2 timmar upp. Ibland var det ren bergsklättring nästan. Här kommer en himla massa bilder på Norska landskapet :) Håkan och Britt, har ni varit här?

På färgan över till Tao

Cattis


På ett berg i Norge

Det var fina vägar ibland

och fin utsikt..


Pappa, du skulle nog få svindel utmed denna tur.


Nu börjar vi närma oss vårt mål.

Utsikten går inte beskriva med ord!

Ett litet helvetesskap fick vi gå över.

Andreas kikar ner för kanten.

Preikestolen. 604 meter över havet. Stup.

Jag fick lite svindel kan jag erkänna, men det gick bra. Cattis hade inte svindel i alla fall :)
Cattis och Andreas.

Framme!

Rafael är galen som ska kolla över kanten. Jag står stabilt på mina ben ett par meter ifrån.

Första dagen som jag inte fått en enda droppe regn på mig. Idag har solen lyst hela dagen.

Fyra bergsklättrande syrror har nått sitt mål.

Cattis!
Dagar som idag, hinner jag inte få hemlängtan. Det har varit superroligt. En dröm som jag haft är att vandra i norska fjäll och nu har jag gjort det, en alldeles lagom tur. Om vi blir lediga fler dagar ska vi nog åka till något nytt ställe. I morgon är det en vecka sedan jag åkte hemifrån, hoppas de två sista veckorna går lika fort som den första veckan har gått. I morse var vi lite besvikna på att vi inte fått något jobb i dag, men den här dagen har gett så mycket mer, även om jag inte fått någon inkomst rent pengamässigt :)

Klem fra Kristina!

4 comments:

Anonymous said...

Vad härligt Kristina !
Vilka bilder !
Det ger nästan svindelkänsla framför datorn. Pappa säger nej,nej
Kram Mamma

cattis said...

WOW, det var en fantastisk utlfykt!

Anonymous said...

hej kristina vilka fina bilder ni har tagit i norge det var ju tur att det inte rengnade på er ha det så bra nu i din två veckor som du har kvar kram Linnea

Anonymous said...

Visst är Norge vackert! Det gäller tydligen på hösten också. Vi har inte varit på den predikstolen. (Det var för dåligt väder, när vi var i Stavanger.) Mycket fina bilder! Det ska bli kul att träffa dig och prata om dina upplevelser av Norge. Ha det så bra med arbete, väder och fjällvandringar. Vi hörs!
Kramar från T-dala